Πηγή: http://www.soulouposeto.gr/ |
Με φρέσκιες ακόμα τις εντυπώσεις της χθεσινής γιορτής (ευχαριστίες, φωτογραφίες και απολογισμός σε επόμενη ανάρτηση), ανταποκρινόμαστε σε αίτημα πολλών μαμάδων που συμμετείχαν στο εργαστήρι στολιδιών και δίνουμε την περιβόητη συνταγή για τα ζυμαρένια στολίδια. Χαιρόμαστε πολύ που η προσέλευση στο εργαστήρι ήταν μεγάλη και η δημιουργικότητα ακμαία και ζωντανή.
Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζυμάρι
Δόση για περίπου 25 στολίδια:
1 ποτήρι σόδα φαγητού (τα κάνει να γυαλίζουν σα να έχουν γκλίτερ)
1/2 ποτήρι κορν φλάουρ
1/2 ποτήρι νερό
Βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε να κρυώσει -όχι να παγώσει ή να ξεραθεί- για να γίνει ζύμη (πιο γρήγορα θα γίνει αν το βγάλουμε από την κατσαρόλα). Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό χαρτί και σε πάχος μέχρι 1 εκατοστό και κόβουμε σχήματα με τις φόρμες των μποσκότων. Κάνουμε τρύπες για το σχοινάκι με ένα καλαμάκι και αφήνουμε τα στολίδια μας να στεγνώσουν και να σκληρύνουν για 24 ώρες (μακριά από τα παιδιά, γιατί με το παραμικρό άγγιγμα τρίβονται, αν δεν έχουν στεγνώσει καλά).
Τέλος, περνάμε χαρούμενες και δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά μας διακοσμώντας τις δημιουργίες μας!
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου