Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΗΜ.ΥΓΕΙΑΣ
Δ/νση: Δημοκρατίας 1, ΤΚ 57010, Ασβεστοχώρι
Πληροφορίες: Ελένη Κόττα
Τηλ: 2313302035, 2313302034
email: e.kotta@pilea-hortiatis.gr

Πυλαία: 28/11/2013 - Αρ. Πρωτ: 58141

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής που ασκεί δημιούργησε το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας & Αλληλεγύης το οποίο εξυπηρετεί 250 άπορες οικογένειες με συνεχώς αυξανόμενο τον αριθμό των αιτούντων λόγω της ανεργίας η οποία αυξάνεται καθημερινώς.
Σκοπός του δικτύου είναι η κάλυψη βασικών αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου μας. Πόροι του δικτύου είναι η προσφορά αγαθών και υπηρεσιών από φορείς, ιδιώτες, επιχειρήσεις καθώς και η χρηματοδότηση του Δήμου.
Έτσι δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Δίκτυο στο οποίο συγκεντρώνουμε όλα τα τρόφιμα, τα είδη καθαριότητας κλπ και εν συνεχεία κάνουμε τις διανομές είτε σε τακτά χρονικά διαστήματα είτε σε έκτακτες περιπτώσεις, σε οικογένειες που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουμε θέσει κατόπιν εκθέσεων των κοινωνικών μας λειτουργών.
Τα προϊόντα που διανέμονται συνήθως είναι τα εξής:
1. Τυποποιημένα τρόφιμα
2. Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας
3. Είδη βρεφοανάπτυξης
4. Διατακτικές Καταστημάτων
5. Είδη ένδυσης και υπόδησης
6. Παιδικά παιχνίδια και είδη οικιακής χρήσης τα οποία προέρχονται από δωρεές.
Το δίκτυο κοινωνικής φροντίδας του Δήμου μας εκτός από τους έχοντες μεγάλη οικονομική δυσχέρεια, τους άπορους, τα άτομα ή τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ανέργους, μετανάστες, κα, στηρίζει κοινωφελή ιδρύματα όπως το "Παιδικό Χωριό SOS Φιλύρου", το Ορφανοτροφείο "Μέλισσα" κα τα οποία ανήκουν γεωγραφικά στο Δήμο μας.
Αυτή τη στιγμή το δίκτυό μας έχει μεγάλη ανάγκη από τρόφιμα όπως: Λάδι, Γάλατα συμπυκνωμένα και βρεφικά, Ζάχαρη, Ρύζι, Όσπρια, Αλεύρι, Ζυμαρικά, Μέλι, Μαρμελάδες, Καφές, Κατεψυγμένα Λαχανικά, Κρέατα, Αλλαντικά, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Απορρυπαντικά, Είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας κλπ και ιδιαίτερα κάποια είδη για κολατσιό των παιδιών στα σχολεία, όπως μπισκότα, κρουασάν, χυμούς, φρυγανιές, ψωμί για τοστ, κλπ.
Στην προσπάθειά μας αυτή και με το σύνθημα "ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" θα σας θέλαμε αρωγούς και συμπαραστάτες καθιερώνοντας την πρώτη εβδομάδα του μηνός Δεκεμβρίου ως εβδομάδα "Αγάπης και Αλληλεγγύης" συγκεντρώνοντας στο σχολείο ότι μπορεί ο κάθε μαθητής να προσφέρει προκειμένου να ενισχύσουμε το Κοινωνικό μας Δίκτυο και να χαρίσουμε σε όλες τις ανωτέρω οικογένειες ένα χριστουγεννιάτικο γιορτινό τραπέζι.
Για την ευγενική σας προσπάθεια θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στην Ηλεκτρονική Δ/νση του Δήμου καθώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ένδειξη ευχαριστίας εκ μέρους του Δήμου μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 2313 302035 & 2313 302034 (κα. Ελένη Κόττα).

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ  ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΚΑΪΤΕΤΖΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου