Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Πρακτικά 14ης συνεδρίασης Δ.Σ.


14ο Πρακτικό Συνεδρίασης
του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας

Στην Πυλαία και συγκεκριμένα στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου σήμερα 22 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 συγκεντρώθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, κατόπιν πρόσκλησης των δύο κυριών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της 17ης Οκτωβρίου 2012. 

Παρόντες/ούσες από το νέο Δ.Σ. ήταν οι Αργυρίου Νίκη, Βιτσίλης Βασίλης, Φρόσω Εσκιάδου, Μοσχόπουλος Λευτέρης και Γκαλαϊτζής Θάνος. Απούσα ήταν η κ. Ρέκκα Στέλλα. Παρούσα ήταν η απερχόμενη Γραμματέας κ. Μοναστηρίδου Κατερίνα και ο απερχόμενος Ταμίας κ. Αξάρης Βασίλης.

Το νέο Δ.Σ. ακολούθησε τη διαδικασία ψηφοφορίας και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Αργυρίου Ανδρονίκη
Αντιπρόεδρος: Βιτσίλης Κωσταντίνος
Γραμματέας: Θεόδωρος Γούτας
Ταμίας: Φρόσω Εσκιάδου
Μέλος: Μοσχόπουλος Λευτέρης
Μέλος: Γκαλαϊτζής Θάνος
Μέλος: Στέλλα Ρέκα 

Ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση από τον κ. Αξάρη σχετικά με τα οικονομικά. Ο κ. Αξάρης παρέδωσε το ταμείο, τις σφραγίδες και τα μπλοκ αποδείξεων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην κ. Εσκιάδου. Η κ. Μοναστηρίδου ενημέρωσε α) σχετικά με τη συγγραφή των πρακτικών και την ανάγκη αποστολής των απαραίτητων εγγράφων προς την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, β) παρέδωσε τα βιβλία των γενικών συνελεύσεων του Δ.Σ. και το πρακτικό εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης και αρχαιρεσιών στον κ. Γούτα. Μετά την ενημέρωση τα απερχόμενα μέλη αποχώρησαν.
Τα νέα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν και αποφάσισαν τα παρακάτω:

  1. Να ξεκινήσουν μια τακτική και ουσιαστική επικοινωνία με τη διεύθυνση και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου προκειμένου α) να γνωρίσουν τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας και να συμβάλλουν στην επίλυσή τους, β) να συνδιαμορφώσουν προτάσεις συνεργασίας με το σύλλογο διδασκόντων. Η Πρόεδρος κ. Αργυρίου ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει δια ζώσης τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Τζιρίτη σχετικά με τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη Διευθύντρια αρχείο με το μητρώο γονέων του σχολείου.
  2. Να καθορίσουν την ετήσια συνδρομή των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στα είκοσι (20) Ευρώ ανά οικογένεια.
  3. Να σταλεί στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου ενημερωτικό έγγραφο με τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. και τους στόχους του. Στο ίδιο έγγραφο θα ζητούνται η καταβολή της συνδρομής και η καταγραφή των προσφορών και αναγκών σε δράσεις, προγράμματα και τεχνική υποστήριξη των γονέων και κηδεμόνων προς τη σχολική κοινότητα. Το θέμα ανέλαβε η κ. Αργυρίου με την υποστήριξη όλων των μελών του Δ.Σ.
  4. Να κατασκευάσουν Ιστολόγιο του Δ.Σ. προκειμένου να αναρτούν τα πρακτικά, τις αποφάσεις, τις ανακοινώσεις και τις δράσεις του Δ.Σ. προκειμένου να ενημερώνουν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου. Επίσης να δημιουργήσουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τη διεύθυνση του σχολείου και τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου. Τα θέματα ανέλαβε ο κ. Γούτας.
  5. Να καλέσουν ειδικό τεχνικό – μηχανικό προκειμένου να γνωματεύσει σχετικά με τη χημική σύνθεση της σκεπής του γυμναστηρίου λόγω ύπαρξης αμιάντου. Αποφασίστηκε α) να υπάρξει επικοινωνία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, β) να ζητηθεί από τη διεύθυνση του σχολείου να κλειδώσει την πόρτα που επιτρέπει την πρόσβαση μαθητών/τριών σε μέρος που είναι επικίνδυνο, γ) να ζητηθεί μια τεχνική προσφορά από συνεργείο για την απομάκρυνση της σκεπής. Το θέμα ανέλαβε κατά κύριο λόγο ο κ. Μοσχόπουλος.
  6. Να επικοινωνήσουν με εταιρεία ανακύκλωσης προκειμένου να τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης υλικών στο σχολείο. Το θέμα ανέλαβε ο κ. Γούτας και η κ. Εσκιάδου.
  7. Να συντάξουν επιστολές προς ιδρύματα και οργανισμούς προκειμένου να ζητήσουν υλικό για το σχολείο, όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, βιβλία κτλ. Το θέμα της σύνταξης των επιστολών ανέλαβε ο κ. Γούτας.
  8. Να αιτηθούν τη φύλαξη του σχολικού συγκροτήματος από το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη κατά τις απογευματινές ώρες. Το θέμα ανέλαβε η κ. Αργυρίου σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του σχολείου.
  9. Να αιτηθούν τη δημιουργία προστατευτικού διαδρόμου με κώνους για την πρόσβαση των παιδιών και των συνοδών τους από και προς το σχολείο. Το θέμα ανέλαβε ο κ. Μοσχόπουλος.

Τα παραπάνω πρακτικά διαβάστηκαν από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. και υπογράφονται.

Πρόεδρος: Αργυρίου Ανδρονίκη
Αντιπρόεδρος: Βιτσίλης Κωσταντίνος
Γραμματέας: Θεόδωρος Γούτας
Ταμίας: Φρόσω Εσκιάδου
Μέλος: Μοσχόπουλος Λευτέρης
Μέλος: Γκαλαΐτσης Θάνος






1 σχόλιο:

  1. Αρχικά καλή δύναμη σε όλους σας με την βοήθεια και των υπολοίπων γονιών που δεν είναι στο Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή