Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πρακτικά 15ης συνεδρίασης Δ.Σ.

Στην Πυλαία, σήμερα 6 Νοεμβρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.30 συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
    Παρόντες/ούσες από το νέο Δ.Σ. ήταν οι Αργυρίου Νίκη, Βιτσίλης Βασίλης, Φρόσω Εσκιάδου, Μοσχόπουλος Λευτέρης, Ρέκκα Στέλλα και Γούτας Θεόδωρος. Απών ήταν ο κ. Γκαλαΐτσης Θάνος.
    Θέματα της συνάντησης ήταν τα παρακάτω:
1. Ανάγκη υποβολής φορολογικής δήλωσης εκ μέρους του Δ.Σ.
2. Κτιριακά προβλήματα 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.
3. Προγραμματισμός συνάντησης μελών Δ.Σ. με εκπροσώπους των δημοτικών αρχών.
4. Προγραμματισμός συνεργασίας με τη διεύθυνση και το σύλλογο διδασκόντων/ουσών του σχολείου
5. Προγραμματισμός δράσεων Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

    Τα νέα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν και αποφάσισαν τα παρακάτω:

1) Να ενημερωθούν από την κ. Καραμούτα, πρόεδρο της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σχετικά με την ανάγκη υποβολής φορολογικής δήλωσης από το Δ.Σ. καθώς διαπιστώθηκε πρόστιμο αξίας σαράντα (40) Ευρώ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. στο προηγούμενο Δ.Σ. καθώς δεν είχε υποβληθεί φορολογική δήλωση κατά τα προηγούμενα οικονομικά έτη.
2) Να επισκεφτεί υδραυλικός προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στις τουαλέτες του ορόφου του κτιρίου του σχολείου.
3) Να αναζητηθεί και να ζητηθεί γραπτώς η σύμβαση της μίσθωσης του κτιρίου του σχολείου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθώς δε βρέθηκε η σύμβαση στο Διαδίκτυο.
4) Να ζητηθούν όλες οι επιστολές με τα αιτήματα της διεύθυνσης του σχολείου προς το Δήμο
5) Να θέσουν το θέμα της κάλυψης της αμιαντοσκεπής στην επικείμενη συνάντηση με τις τοπικές αρχές του Δήμου Πυλαίας – Πανοράματος, καθώς δε συντρέχει θέμα μόλυνσης. Σχετικά αποφάνθηκε πολιτικός μηχανικός που επισκέφτηκε το σχολείο.
6) Να διαθέσουν το απαραίτητο ποσό για τη μεταφορά του πάγκου που προσέφερε ως δωρεά στο σχολείο ιδιωτική εταιρεία
7) Να σταλεί στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου έγγραφο με το οποίο θα ζητείται από τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών να παροτρύνουν τα παιδιά να δωρίσουν ένα ή/και περισσότερα βιβλία για την αύξηση των τίτλων της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου
8) Να αναζητήσουν και να επικοινωνήσουν με ψυχολόγους προκειμένου να οργανώσουν συναντήσεις συμβουλευτικής γονέων στο σχολείο. Στις συναντήσεις θα συμμετέχουν δωρεάν όσοι γονείς ενδιαφέρονται.
9) Να οργανώσουν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση εξετάζοντας το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί αίθουσα του Δήμου Πυλαίας – Πανοράματος.
10) Να οργανώσουν τη συγκέντρωση ειδών που θα προσφερθούν από τους/τις μαθητές/τριες και τους γονείς και κηδεμόνες τους στο Χαμόγελο του Παιδιού.
11) Να επικοινωνήσουν με την τραπεζοκόμο του σχολείου προκειμένου να μειώσουν την τιμή που της καταβάλλουν οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που σιτίζονται στο ολοήμερο σχολείο.

Τα παραπάνω πρακτικά διαβάστηκαν από τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. και υπογράφονται.

Πρόεδρος: Αργυρίου Ανδρονίκη

Αντιπρόεδρος: Βιτσίλης Κωσταντίνος

Γραμματέας: Θεόδωρος Γούτας

Ταμίας: Φρόσω Εσκιάδου

Μέλος: Μοσχόπουλος Λευτέρης

Μέλος: Ρέκκα Στέλλα

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να διευκρινιστεί αν συντρέχει ή όχι θέμα μόλυνσης από τον αμίαντο και ποιος πολιτικός μηχανικός (ονομαστικά) βεβαίωσε ότι είναι αμίαντος. Είναι πολιτικός μηχανικός του Δήμου? Εχουμε έγγραφη βεβαίωση που να πιστοποιεί από Δημόσιο φορέα (πχ τον Δήμο ) ότι πάρθηκαν δείγματα αμιάντου και οι περαιτέρω σημαντικές διαδικασίες για την απομάκρυνση ή την κάλυψη του?
    Επίσης θα ήθελα να επισημάνω το θέμα της θέρμανσης στο σχολείο μας καθώς σε μερικές αίθουσες τα καλοριφέρ είναι τα μισά παγωμένα και πιθανόν να χρειάζονται εξαέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την επισήμανση των καλοριφέρ. Ενημερώσαμε ήδη την διευθύντρια και περιμένουμε απάντησή της ώστε να δούμε τι πρόβλημα υπάρχει.
      Όσον αφορά τον αμίαντο, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

      Διαγραφή