Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο, κ. Καρτάλη

Αγαπητοί γονείς, καλημέρα.

Την Τρίτη 18/11 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης (ΔΕ Πανοράματος και Πυλαίας), κ. Ιωάννη Καρτάλη
Στον Αντιδήμαρχο θέσαμε ζωτικής σημασίας ζητήματα που αφορούν το σχολείο, τα οποία, εκτός από την προφορική παρουσίασή τους, συμπεριλήφθηκαν και σε επίσημο έγγραφο που υποβάλαμε στο Δήμο. Το έγγραφο μπορείτε να το δείτε εδώ. Συνοπτικά, τα θέματα που θίγει το έγγραφο αφορούν τα εξής:

1. Η μοναδική σκάλα ανόδου/καθόδου σε συνάρτηση με το πλήθος των μαθητών που την χρησιμοποιούν.
2. Λειτουργία της σκάλας εξόδου κινδύνου ή αντικατάστασή της
3. Ελαιοχρωματισμός κτιρίου και γυμναστηρίου εξωτερικά και εσωτερικά
4. Καθαρισμός προαύλιου χώρου σε τακτική βάση
5. Διαχωρισμός χώρων προαυλισμού των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού
6. Ψεκασμός πευκών για κάμπιες

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαμε με τον κ. Καρτάλη προέκυψε, φυσικά, και μία πληθώρα άλλων θεμάτων, για τα οποία λάβαμε τις εξής απαντήσεις/δεσμεύσεις:

1. Οι τομείς αρμοδιότητας του κ. Καρτάλη καλύπτουν μόνο ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα, το πράσινο, την ανακύκλωση και τον ηλεκτροφωτισμό
2. Ψεκασμός πευκών για κάμπιες: Το βιολογικό φάρμακο έχει παραγγελθεί και θα τα παραλάβουν εντός της επόμενης εβδομάδας. Δεδομένου ότι διανύουμε την περίοδο ψεκασμού, φαίνεται ότι θα προλάβουμε να ψεκάσουμε εγκαίρως.
3. Καθαρισμός προαύλιου χώρου: Ο Δήμος αναλαμβάνει τον καθαρισμό της αυλής και το κλάδεμα των δέντρων στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς. Από κει και πέρα, ο τακτικός καθαρισμός είναι ευθύνη των καθαριστριών εάν αυτό προβλέπεται από τις συμβάσεις τους. Ενημερώσαμε τη Διευθύντρια, κ. Κρυσταλλία Τζιρίτη, ώστε να το διευθετήσει μέσω της σχολικής επιτροπής. Ο κ. Καρτάλης δεσμεύτηκε να στέλνει μία φορά το μήνα όχημα και εργάτες να καθαρίζουν την αυλή.
4. Ηλεκτροφωτισμός: Ο κ. Καρτάλης εγγυήθηκε ότι θα προβεί άμεσα στην τοποθέτηση δύο προβολέων για τον επαρκή φωτισμό των χώρων της αυλής και της αλάνας έξω από το σχολείο, ώστε να αποτρέπεται η δράση εξωσχολικών κατά τις νυχτερινές ώρες. 
5. Επιπλέον σταθεροί κάδοι μπορούν να τοποθετηθούν με το νέο έτος, οπότε και θα ενεργοποιηθεί ο νέος προϋπολογισμός. Έως τότε, ο Δήμος θα παραχωρήσει δύο πράσινους πλαστικούς κάδους.
6. Ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε, επίσης, ότι θα τοποθετηθούν παγκάκια περιμετρικά της αυλής.
7. Πίνακας ανακοινώσεων: Θα μας παραχωρηθεί πίνακας ανακοινώσεων για την εξωτερική πόρτα του σχολείου.
8. Ο Αντιδήμαρχος θα μεριμνήσει για την τοποθέτηση κουπαστής στην εσωτερική σκάλα από τη μεριά του τοίχου.

Όσον αφορά τα θέματα που δεν περιλαμβάνονται στις δικές του αρμοδιότητες, ο κ. Καρτάλης μας παρέπεμψε στον κ. Τσογκαρλίδη, με τον οποίο και το ΔΣ του Συλλόγου θα κλείσει άμεσα ραντεβού.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, όλα τα παραπάνω αποτελούν προφορικές δεσμεύσεις. Το ΔΣ του Συλλόγου θα παρακολουθεί στενά την πορεία των αιτημάτων μας και θα παρεμβαίνει δυναμικά όποτε αυτό χρειαστεί.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου