Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τι πετύχαμε φέτος για το σχολείο μας Vol. I


Αγαπητοί γονείς,
η σχολική χρονιά σε λίγο κλείνει και ήρθε η ώρα να κάνουμε την καθιερωμένη ανασκόπηση, να δούμε τι πετύχαμε και τι μας μένει ακόμα να πετύχουμε, πόσα κερδίσαμε και πόσα ακόμα έχουμε να διεκδικήσουμε. Κι επειδή για πολλούς από σας η καθημερινή επαφή με το σχολείο είναι πραγματικά αδύνατη, να η ευκαιρία να πάρετε μια γεύση απ' όσα έγιναν φέτος και αφορούν, κατά κύριο λόγο, τα κτιριακά προβλήματα του σχολειού μας. 

Καθοριστικό ρόλο σε όλα τα παρακάτω έπαιξε η ανέφελη συνεργασία των μελών του ΔΣ του Συλλόγου, η υποστήριξη της Διευθύντριας του σχολείου, κ. Κρυσταλλίας Τζιρίτη, και η επιμονή μας στον εντοπισμό των ιδιοκτητών του κτιρίου, οι οποίοι και προχώρησαν σε αρκετές από τις εργασίες συντήρησης.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ:
  • Βάψιμο και καινούργιες κουρτίνες_Σχολική Επιτροπή και ταμείο σχολείου
  • Εικαστική παρέμβαση φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών στο εξωτερικό του κτιρίου_Αγορά χρωμάτων από τον Σύλλογο Γονέων
ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ:
  • Καθαρισμός διαδρόμου επάνω ορόφου_Ιδιοκτήτες
  • Χειρολισθήρες στην κεντρική σκάλα_Ιδιοκτήτες
  • Αντικατάσταση της μεταλλικής επικάλυψης στο κιγκλίδωμα του λεβητοστασίου _Ιδιοκτήτες
  • Κλείσιμο του κενού στα κυκλικά υποστυλώματα της κύριας εισόδου_Δήμος Πυλαία-Χορτιάτη
  • Τοποθέτηση αντιολισθητικής ταινίας στα τελειώματα των σκαλοπατιών της εξωτερικής σκάλας_Δήμος Πυλαία-Χορτιάτη
  • Σε εξέλιξη: αντικεραυνική προστασία
  • Σε εξέλιξη: ηλεκτρολογικός έλεγχος
ΓΕΝΙΚΑ:
  • Καθαριότητα τουαλετών δύο φορές επιπλέον κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου_Σχολική Επιτροπή
  • Απεντόμωση_Δήμος Πυλαία-Χορτιάτη
  • Τοποθέτηση σήμανσης του σχολείου_Δήμος Πυλαία-Χορτιάτη
Γίνανε αρκετά, αλλά μένουν να γίνουν κι άλλα πολλά. Βασική μας διεκδίκηση είναι να λυθεί οριστικά το ζήτημα της σχολικής στέγης στην Πυλαία, ένα θέμα που ο Δήμος, δυστυχώς, θεωρεί λυμένο! Σε μια περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και όπου οι κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία τους νέα ζευγάρια με μικρά παιδιά, τα σχολεία που υπάρχουν δεν επαρκούν. Το σχολείο μας έχει πολλά προβλήματα που επιδεινώνονται τραγικά όσο περισσότερα παιδιά συγκεντρώνονται κάτω από τη στέγη του. Και τα παιδιά αυτά είναι πολλά, πολύ περισσότερα απ' όσα μπορεί το κτίριο να φιλοξενήσει. 
Ας μην μένουμε αμέτοχοι, λοιπόν. Ας παλέψουμε για το αυτονόητο: για ασφαλή, επαρκή, σύγχρονη σχολική στέγη για τα παιδιά μας!
Ενισχύστε τον Σύλλογο, στηρίξτε τις δράσεις του, συμμετέχετε ενεργά και παραγωγικά, ώστε να αποκτήσει δύναμη και παρουσία ουσιαστική. Είμαστε το στόμα, τα μάτια και η φωνή όλων σας. Αν απέχετε, δυστυχώς, θα είμαστε το στόμα, τα μάτια και η φωνή του Λευτέρη, της Σοφίας, της Χρύσας, της Αθηνάς, της Πόπης, της Κατερίνας και της Έλενας. Και τότε, δε θα έχουμε κανέναν λόγο ύπαρξης.

Θα ακολουθήσει δεύτερο email με τις αγορές που γίνανε με χρήματα του Συλλόγου.

1 σχόλιο:

  1. Πάρα πολύ σημαντικές όλες οι παρεμβάσεις που καταφέρατε και γίνανε στο κτίριο! Συγχαρητήρια που βάλατε στο παιχνίδι και τους ιδιοκτήτες που θα πρέπει σιγά σιγά να αναλάβουν και αυτοί το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί! Συνεχίστε ακάθεκτοι και εύχομαι το έργο σας να κινητοποιήσει όσους περισσότερους γονείς γίνεται και να τους έχετε στο πλευρό σας! Καλό καλοκαίρι από μία μαμά που αγαπάει πολύ αυτό το σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή