Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση για συμμετοχή σε πρόγραμμα σχολών γονέων

Ο Σύλλογος Γονεών & Κηδεμόνων του σχολείου μας στηρίζει την παρακάτω ενέργεια και προτρέπει τους γονείς να λάβουν μέρος στις σχολές γονέων.

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού θέτει σε λειτουργεία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων.  Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 7 εκπαιδευτικά προγράμματα. 
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.  Το έργο προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαρίες για προβληματισμό.
Το έργο θα υλοποιηθεί υπό τη μορφή 8-16 ομαδικών συναντήσεων συμβουλευτικής σε γονείς, με ψυχολόγους.  Οι συναντήσεις αυτές θα είναι δίωρες, σε εβδομαδιαία συχνότητα και θα συζητιούνται θέματα που θα προσδιοριστούν με βάση το ενδιαφέρον των γονιών που θα συμμετέχουν.  Οι γονείς που θα συμμετέχουν δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση, δεσμεύονται ωστόσο να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για όλη τη διάρκειά του.
Τα τμήματα θα υλοποιηθούν:¨
  • σε αίθουσα της κοινότητας του Χορτιάτη:  Πέμπτη 9:30-11:30
  • στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματαος:   Πέμπτη 17:00-19:00
  • στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας:            Δευτέρα 17:00-19:00
  • στο Πέτρινο της Πυλαίας:                         Τρίτη 9:30-11:30
Για εκδήλωση ενδοφέροντος και διευκρινίσεις απευθυνθείτε:
  • Εύα Θεοδοσιάδου, Ψυχολόγος, Υπεύθυνος Επιστημονικός Συνεργάτης 6947 040929
  • Ιφιγένεια Τσιρά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα του Δια Βίου Μάθησης ifitsira@gmail.com
Οι συναντήσεις θα αρχίσουν σ΄ ένα μήνα περίπου εφόσον συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων και θα διαρκέσουν 2-3 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου